Çarşamba

Fare yakalayıcı aranıyor, tercihen üniversite öğrencisi, bekar vb... (iğreenç) :)

Kaç çeşit fare türü vardır? Neden Hindistanda "fare yakalayıcı" mesleğine çok talep var ? Bir anne fare 1 doğumda kaç yavru doğurabilir? Fareler karanlıkta yollarını nasıl bulurlar? Fareler insan için neden zararlıdır? 
Bu soruların cevaplarını aşağıda bulabileceksiniz..

 Mumbai ve Yeni Delhi gibi büyük (Hindistan) şehirlerde "fare yakalayıcı" diye bir meslek var. Bu mesleği icra edenler farelerle mücadelede büyük bir rol oynuyor. Geceleri avlanmak zorunda olduklarından dolayı onlara "Gece katilleri" de deniyor.



Bombay şehrinden bir görüntü, "fare avcıları" ellerinde metal kovalarla, şehir içinde gece boyunca öldürmüş oldukları fareleri, hakkettikleri parayı almak üzere, teslim etmeye götürüyorlar. Limit günlük 30 fare. 30'un üzerindeki her fare için belirli bir miktar para ödeniyor.

 Fare avcılığı kolay bir meslek değil, aksine tehlikeli bir meslek. Fareler bir çok bulaşıcı hastalık taşıyor.
 Hindistan'ın bazı bölgelerinde "cız bız fare" yaygın.
 Genelde fakir aielelerin tercihi.

Pazarlarda fare satanlara rastlamak mümkün.

 Çok ilginçtir bazı Hindistan bölgelerinde ise fareler kutsal sayılmakta ve fotodaki gibi sütle beslenilmekteler.

 Fareler en zor şartlar altında bile yaşayabilmekteler.
 Fareler önlerine çıkan her şeyi yiyebilecek canlılardır. Batıdaki büyük şehirlerde  genelde fast food artıklarıyla beslenmektedirler.

Şuan bilinen yaklaşık 50 fare cinsi bulunmaktadır. En bilinenleri siyah ve gri olanlarıdır. Siyahlar, gri olanlarına karşın daha küçüktürler. Evlerde ve depo vb. yerlerde yaşarlar.

 Griler, siyahlara göre yeryüzünde daha çok bulunuyorlar.  Balık ve et ürünlerini daha çok  sevdikleri biliniyor.

Fareler çok iyi göremezler, ama kulakları radar, burunları dedektör, elleri selektör gibidir. Bunların haricinde öyle bir algılayıcıları var ki, zifiri karanlıkta onun sayesinde hareket edebiliyorlar: bıyıkları.
Titreşimler sayesinde herşeyi hissedebiliyor.
 Fare'nin hamileliği 3 hafta sürmektedir ve doğurur doğurmaz tekrar doğuma hazır bir hale gelir. Hızlı bir tempoyla bir fare 12 haftada 100 yavru doğurabilir.
 Eğer sadece doğum alanında bu kadar başarılı olduklarını düşünüyorsak yanılırız. Algılama konusundaki testlerde  fareler çok iyi sonuçlar elde etmişlerdir.
 Fareler başaramayacakları şeyleri denemeyecek kadar kendilerinin farkında olan canlılardır.
 Farelerin en büyük silahı  koku alma duyularıdır, çok uzun mesafelerdeki yiyeceklerin kokusunu alırlar ve hiç şaşırmadan direk hedefe ulaşırlar.
 Fareler geniş aile olarak yaşamayı severler, bir ailedeki fare sayısı 200'e ulaşabilir. Aile içinde gurmeler bulunmaktadır, bunlar genelde yaşlı üyeler olup yiyecekleri herkesten önce yiyerek hem tadını hem de zehirli olup olmadığını kontrol ederler.
Fareler ayrıca birbirlerini gıdıklarlar.
 sadece yiyecekleri berbat etmekle kalmayan fareler, insanlar için büyük tehlike arz ederler, bir çok hastalığı taşıyan farelerin en taşıdığı en ölümcül hastalık Vebadır.

0 yorum:

Yorum Gönder