Pazar

Moskovadaki olaylar çığrından çıktı.

Rusyada her yıl belirli tarihlerde (Hitler'in doğum günü, 2. dünya savaşı yıldonümü) ortaya bazı dazlaklar çıkıp farklı eylemlerde bulunurlar. San Petersburg ve Moskovada daha sık görülür bu olaylar. 
Kimdir bunlar? Kendilerine skinhead ismini takan aşırı milliyetçi fanatikler. Rusya'nın ruslara ait olduğunu savunan ve esmer tenli (kafkaz kökenli, türkler de giriyor bu gruba) insanlara karşı saldırgan bir tutum içindeler.
Her yıl yüzlerce (esmerden kasıt, siyah saçlı, slav ırkına benzemeyen herkes) esmer insana saldırılar gerçekleşiyor ve onlarcası öldürülüyor. Ve genelde yaptıkları yanlarına kar kalıyor.
Geçtiğimiz dönemlerde herkese göz dağı vermek ve ne kadar ciddi olduklarını göstermek için kendilerine  karşı büyük mücadele veren (RUS) bir savcıyı bile öldürmüşlerdi. 
Gelelim 11.12.2010 tarihine. 
Yer : Kızılmeydan
Toplanma amacı : Esmerlere ölüm! 
Eylemci sayısı : 10.000
Polis sayısı : Bir avuç (sonra olaylar iyice çığrından çıktıktan sonra destek geliyor ama yine de bi şey yapmıyorlar)
Önce kızılmeydan da toplanıp gösteri yapan bu grup sonra metroya indi, önlerine çıkan her rus'a benzemeyen insanı öldüresiye dövmeye başladılar. Polis müdahele bile edemiyor.














































 
 turkrus sitesinden bir alıntı:
Geçen hafta Spartak Moskova taraftarı bir gencin, çıkan sokak kavgasında Kafkas kökenli bir genç tarafından öldürülmesinin ardından Moskova'da başlayan protesto gösterileri tehlikeli bir tırmanış göstermeye başladı. Hafta içinde bazı ana yolları trafiğe kapatarak yürüyüş yapan ama polis müdahalesiyle karşılaşmayan taraftar grubunun bugün Kremlin Sarayı'nın duvarının dibindeki Manej Meydanı'nda çıkardıkları arbedede aralarında OMON polislerinin de olduğu en az 8 kişi yaralandı,  onlarca kişi de gözaltına alındı. Ajanslar, sayıları "binden fazla" olarak belirtilen taraftar grubunun Kızıl Meydan yakınında Kafkas görünüşlü üç gence saldırarak tekmelemeye başladıklarını, olaya müdahale eden OMON polislerine de saldırılması üzerine arbede yaşandığını duyurdu.

Olayların büyümesi üzerine bölgeye gelen Moskova Emniyet Müdürü Vladimir Kolokovtsev, Spartaklı taraftarın öldüğü polayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, iki kişinin gözaltında olduğunu kalabalığa anlattı ve dağılmalarını istedi.  
Akşam saatlerinde gelen son habererde, şiddet olaylarının durduğu, taraftarların da dağılmaya  başladıkları belirtildi.
St. Peterburg'da da Spartak Moskova taraftarları benzer bir eylemle sokaklara çıktı ve izinsiz gösteri yürüyüşü yaptı.




























kaynak

0 yorum:

Yorum Gönder